Asemenea unui limbaj universal, mâncarea spune povești, unește tradiții și culturi diferite, aduce împreună comunități, generează emoții și amintiri. 

Gusturile copilăriei încă ne sunt dragi, nu atât datorită preparatelor în sine, cât a sentimentelor pe care le-am avut atunci…alături de familie. Este o lume plină de culoare, de arome, este o lume a simțurilor!

Tratăm de cele mai multe ori acest aspect în grabă și chiar cu o ușoară indiferență. Ne-am obișnuit să avem o multitudine de opțiuni, oricând și oricum. Am uitat să apreciem mâncarea, să ne bucuram de momentul oferit de aceasta: un moment de relaxare, de a avea grijă de noi și de corpul nostru, de a-i oferi acele ingrediente nutritive atât de necesare unui trai sănătos. 

Mâncarea ocupă un loc important în istoria unui popor, obiceiurile gastronomice specifice luând parte la definirea identității acestuia, mai mult, construind o poză în timp a interacțiunilor cu alte culturi și popoare. 

Nu există niciun eveniment important în viața unui individ în care mâncarea să nu-și aibă locul ei, căci ea reprezintă un liant în interacțiunea noastră socială. Datinile și obiceiurile străvechi, sărbătorile, sunt și ele legate de mâncare, de familie, de prieteni, deci de comunitate. Uneori uităm importanța sa în viața noastră și o tratăm simplu ca pe hrană, omitem rolul său mai amplu și influența sa asupra vieților noastre. O mâncare sănătoasă, preparată din ingrediente sănătoase, încarcă organismul cu energie, îl face puternic și îl menține sănătos. 

Ea este începutul unui stil de viață echilibrat! 

Păstrăm din tradițiile culinare și în activitatea noastră, oferindu-le, astfel, celor care ne trec pragul, oportunități de meniuri cu specific tradițional, preparate „ca la mama acasă”, luând totodată în considerare și diversitatea lumii gastronomice. 

În fiecare zi, mixăm ingrediente, adăugăm arome și le servim cu voie bună! Dezvoltăm spații care să permită comunității locale să înflorească, spații în care oaspeții noștri să se simtă relaxați, să poată servi în tihnă și cu plăcere un prânz, o gustare, o cafea…spații în care timpul petrecut să nu mai semene cu simpla „pauză de masă” din timpul programului de lucru, ci cu acel moment pe care fiecare dintre noi și-l dedică sieși. 

Știm că mâncarea este o experiență personală, supusă subiectivității noastre, știm că domeniul gastronomic este vast și poate cuprinde forme atât de complexe, că uneori ce îmi place mie s-ar putea să nu placă și celuilalt, dar suntem conștienți că în spatele tuturor acestor idei și așteptări cu toții ne bucurăm de un preparat gustos și de o atmosferă plăcută.

Le mulțumim tuturor celor care participă în fiecare zi la dezvoltarea noastră: clienți, consumatori, echipe locale, parteneri și furnizori, căci fiecare sunt o piesă extrem de importantă în formarea serviciului prestat și în conturarea unei lumi gastronomice la adevărata sa valoare: vector al vieții noastre sociale!

Gallery

bred

Fii la curent cu noutățile noastre!

Abonează-te la newsletter si află cele mai noi informații despre Eurest.

Urmărește-ne pe Social Media

@eurestro